dinsdag 5 augustus 2014

Zomerse salade van Gundel (Boedapest, Hongarije)

ZOMERSE SALADE VAN GUNDEL

1 pond kippenbout
zout
citroensap
300 gram nieuwe aardappeltjes
3 eieren
bieslook
200 gram komkommer
300 gram tomaat
2 harde appels
30 rivierkreeftjes of 16 grote garnalen
0,5 liter visbouillon
1 krop sla

MAYONAISE
1 eidooier
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1,5 - 3 deciliter olie
zout
peper


Braad de kippenbout in wat boter of olie met zout, peper en paprikapoeder in 30 minuten gaar. Laat afkoelen en trek het vlees van de botjes. Snijd in reepjes. Kook de aardappels in de schil in 20 minuten gaar, kook de eieren hard. Kook de rivierkreeft 5 minuten in wat visbouillon, laat afkoelen en haal de staartjes eruit. Schil de appel en maak er partjes van, schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes, snijd de tomaat ook in plakjes, scheur de sla in reepjes, snijd de aardappel in blokjes en de eieren in partjes, mix alles met de kip en de kreeftjes in een saladeschaal. Voeg gesnipperde bieslook toe. Klop de mayonaise: roer de dooier los met de azijn en de mosterd, voeg met kleine scheutjes de olie toe tot het mengsel dik is. Maak op smaak met zout en peper. Meng de mayonaise vlak voor het serveren door de salade.

4 personen

gebied : Boedapest, Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Wining & Dining augustus / september 1998

Geen opmerkingen: