dinsdag 5 augustus 2014

Gevulde eend (Hongarije)

GEVULDE EEND

1 eend van ca. 2 kg
zout
peper
25 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 sneetjes oud brood zonder korst
4 eetlepels melk
3 eetlepels paneermeel
2 eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Bestrooi de eend van binnen en van buiten met wat zout en peper.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui ca. 3 minuten
Week de sneetjes brood in de melk.
Vermeng de gefruite ui in een kom met het geweekte brood, het paneermeel, de eieren, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Roer alles goed dooreen en vul de buikholte van de eend met het mengsel. Leg de gevulde eend op een rooster in een braadslede. Prik het vel van de eend hier en daar in met een vork.
Braad de gevulde eend ca. 75 minuten in een op 200 ºC voorverwarmde oven tot hij gaar en mooi bruin is.
Snijd de eend aan tafel in stukken en geef er een aardappelgerecht en een tomatensalade bij.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: