dinsdag 5 augustus 2014

Oldbab Leves (Hongarije)

OLDBAB LEVES (HONGAARSE SNIJBONENSOEP)

1 l kippenbouillon
500 g snijbonen; in stukjes van 2 1/2 cm
2 uitjes; gesnipperd
3 el boter
3 teentjes knoflook; fijngehakt
1 t paprikapoeder
3 el bloem
1 dl koud water
1 el appelazijn
4 el verse peterselie; fijngehakt
zout en peper; naar smaak
250 ml vermicelli; gekookt


Verhit kippenbouillon in een grote pan (4 liter).
Voeg snijbonen en ui toe en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot de groenten bijtgaar zijn. Verhit de boter in een melkpannetje. Voeg knoflook toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer paprikapoeder en bloem erdoor en meng er voorzichtig het koude water doorheen tot zich een dikke saus heeft gevormd. Roer wat van de bouillon door de saus tot deze wat dunner is geworden en roer de saus vervolgens door de soep tot deze dik begint te worden. Doe appelazijn, peterselie en vermicelli door de soep en dien op.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : soep

bron : Tabitha [groenteboer]

Geen opmerkingen: