dinsdag 5 augustus 2014

Töltött Csirke (Hongarije)

TÖLTÖTT CSIRKE (GEVULDE KIP)

1 braadkip
1 eetlepel boter
2 eieren
4 sneetjes oud brood
zout
peper
peterselie
wat gesmolten reuzel
stukje margarine


Was de schoongemaakte kip goed van buiten en van binnen en zout haar. Roer de boter tot room, voeg daarbij het geweekte, uitgeknepen en fijn gemaakte brood, de eieren, wat zout en peper, de in kleine stukjes gesneden lever, maagje en hartje van de kip en de fijngesneden peterselie. Meng dit alles goed door elkaar en vul hiermee de buikholte van de kip. Naai de opening dicht. Smeer de kip nu overal dik in met heel koude gesmolten reuzel, leg haar in de braadslee, doe er ’n stukje margarine bij en een paar lepels water en braad de kip in de oven gaar. Tijdens het braden steeds begieten met braadvet. Als de kip gaar is, dan zonder begieten knappend laten worden.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy

Geen opmerkingen: