maandag 4 augustus 2014

Gombas Rostélyos (Hongarije)

GOMBAS ROSTÉLYOS (RUNDERLAPPEN MET CHAMPIGNONS)

4 lappen van de fijne rib (200 g per stuk) of schouderlappen
peper
zout
2 eetlepels olie
1 grote ui
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel bloem
200 milliliter rode wijn
125 milliliter vleesbouillon
1 blikje champignons (200 gram)
1 theelepel paprikapoeder


De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene kant 4 - 5 minuten stevig aanbraden, keren en ook aan de andere kant 5 minuten aanbraden.
De ui schillen en snipperen. Met de tomatenpuree toevoegen, licht met bloem bestuiven en dan al roerende de rode wijn en de vleesbouillon erbij gieten. Vijf minuten laten koken, de champignons met vocht toevoegen en dan de saus met peper, zout en paprikapoeder pikant op smaak brengen. Nog een keer laten doorkoken. De vleeslappen in de saus leggen, de pan afsluiten en op een kleine pit (naar gelang het soort vlees) in 20 - 35 minuten gaar laten smoren. Het liefst op een voorverwarmde schaal opdienen.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De populairste buitenlandse recepten : Italië, Griekenland, Spanje, Joegoslavië en Hongarije

Geen opmerkingen: