maandag 4 augustus 2014

Ovenschotel met groene kool, rijst en gehakt (Hongarije)

OVENSCHOTEL MET GROENE KOOL, RIJST EN GEHAKT

1 kg schoongemaakte en in reepjes gesneden groene kool
125 g rijst
25 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
500 g gehakt
4 dl zure room
zout
peper


Kook de reepjes kool met wat water en zout in ca. 20 minuten gaar in een pan. Laat de kool uitlekken. Kook de rijst met ruim water in 15 minuten bijna gaar, laat de rijst uitlekken in een zeef.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul en lichtbruin.
Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin laag om laag kool, rijst en gehaktmengsel. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit kool bestaat. Roer de zure room in een kom los met wat zout en peper.
Schenk het roommengsel over de ingrediënten in de schaal.
Bak het gerecht ca. 30 minuten in een op 175 ºC voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en er een lichtbruin korstje is ontstaan.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: