maandag 4 augustus 2014

Gestoofd rundvlees met paprika (Hongarije)

GESTOOFD RUNDVLEES MET PAPRIKA

50 g boter
100 g in blokjes gesneden ontbijtspek
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
750 g in blokjes gesneden runderlappen
2½ dl witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
mespuntje marjolein
zout
peper
2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika’s

Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes spek uit. Haal de blokjes spek met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
Fruit de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten in het boter-spekvetmengsel. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg de wijn, de tomatenpuree, de marjolein en wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 1½ uur zachtjes sudderen. Voeg de reepjes paprika toe en laat alles nog ca. 30 minuten doorsudderen tot het vlees en de paprika gaar zijn. Roer de apart gehouden blokjes spek vlak voor het serveren door het gerecht.
Geef hierbij rijst of macaroni en een frisse salade.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: