maandag 4 augustus 2014

Hortobagyi Palacsinta (Hongarije)

HORTOBAGYI PALACSINTA (GEVULDE FLENSJES)

6 flinterdunne flensjes

VULLING
500 g doorregen varkenslappen
50 g reuzel
2 uien, gesnipperd
2 eetl. paprikapoeder
1 theel. komijnzaadjes

SAUS EN GARNERING
250 g crème fraîche
1 theel. paprikapoeder
1 theel. bloem
zout
peper
enkele slabladeren
2 tomaten
1 komkommer

Snijd het vlees in blokjes van 2 centimeter. Verhit de reuzel en fruit de uien er zo lang in tot ze beginnen te kleuren. Voeg 2 eetlepels paprikapoeder en het vlees toe. Schep alles enige malen goed om en laat alles enkele minuten zachtjes bakken. Schep de komijnzaadjes erdoor en schenk vervolgens zoveel kokend water erbij dat alles net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat alles boven een matig afgestelde warmtebron zo lang stoven tot het vlees gaar is. Intussen kunt u de flensjes bakken. Voeg aan het beslag een extra mespuntje zout toe.
Wanneer de ragoût gaar is, neem dan de helft van het kookvocht uit de pan en houd dit in een kommetje part. Doe de rest over in de elektrische keukenmachine en maal alles ragfijn. Leg de flensjes op een werkplank of aanrecht. Schep op elk flensje een deel van het fijngemalen vlees. Vouw de flensjes zo om het vlees dat er vierknte pakjes ontstaan. Houd de pakjes hierna warm.
Maak de saus door de rest van het kookvocht aan de kook te brengen. Roer de crème fraîche, paprikapoeder en de met enkele eetlepels water aangemaakte bloem erdoor. Laat alles gedurende enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op elk bord een gevuld flensje en schep de saus er rondom. Leg in reepjes gesneden slabladeren er rondom en schik in plakjes gesneden tomaten en schijfjes komkommer op de flensjes. Strooi daarna eventueel nog wat paprikapoeder erover.

6 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / met medewerking van Claude Lebey

Geen opmerkingen: