maandag 4 augustus 2014

Met rijst en gehakt gevulde koolrolletjes (Hongarije)

MET RIJST EN GEHAKT GEVULDE KOOLROLLETJES

½ in bladeren verdeelde groene kool
500 g gehakt
75 g in reepjes gesneden ontbijtspek
100 g gekookte rijst
zout
peper
25 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
25 g bloem
4 dl bouillon
2 dl zure room


Blancheer de koolbladeren 3 minuten in een pan kokend water. Laat de koolbladeren goed uitlekken.
Vermeng het gehakt in een kom met de reepjes ontbijtspek, de rijst en wat zout en peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de koolbladeren. Wikkel de koolbladeren rond het gehakt-rijstmengsel en bind de rolletjes vast met keukengaren.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten. Roer de bloem door het uienmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden saus is ontstaan. Leg de koolrolletjes in de saus en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de koolrolletjes ca. 20 minuten zachtjes koken tot de vulling gaar is. Haal de koolrolletjes uit de pan en leg ze op een schaal.
Roer de zure room door het stoofvocht en maak de saus eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Schenk de saus over de koolrolletjes en serveer het gerecht onmiddelijk.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: