BÀRÀNY ZÖLDBORSÒVAL (LAMSVLEES MET DOPERWTJES)
1 pond mals lamsvlees
peterselie
2 pond doperwtjes
stukje boter of margarine
2 lepels bloem
1 lepeltje suiker
zout
Snijd ’t vlees in blokjes, kook het gaar in water met wat zout en peterselie. Dop de erwtjes, giet er kokend water op. Smelt de margarine en doe wat fijn gehakte peterselie er in, dan de uitgelekte doperwtjes en laat ze zachtjes stoven. Bestrooi ze, als ze gaar zijn, met bloem, doe de suiker er bij en iets van de vleesbouillon en breng alles aan de kook. Het moet ’n dikke massa zijn. Schep dan voorzichtig de stukjes vlees erdoor en dien het op bij rijst of aardappelen.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy
maandag 4 augustus 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten