maandag 4 augustus 2014

Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel (Hongarije)

GEGRATINEERDE HONGAARSE SHOARMASCHOTEL

Dit supergezonde gerecht met paprika en shoarmavlees ziet er vrolijk uit en smaakt beslist naar meer.

400 gram paprikamix
500 gram shoarmavlees
2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
5 eetlepels tomatenketchup
½ theelepel paprikapoeder
1 bekertje (125 ml) zure room
100 gram geraspte jong belegen kaas


Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in blokjes of smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak alles nog 5 minuten. Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht. Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Smulweb Nieuwsbrief

Geen opmerkingen: