maandag 4 augustus 2014

Rakott Burgonya (Hongarije)

RAKOTT BURGONYA (STAPELAARDAPPELEN)

2 kilo aardappelen
4 eieren
1 ons ham
1 ons ontbijtspek
1 groot blik koffiemelk
margarine
paneermeel
zout


Kook de gewassen aardappelen in de schil. Kook de eieren hard. Snijd de ham in smalle reepjes. Pel de aardappelen en de eieren. Besmeer een vuurvaste schaal met margarine. Leg om beurt plakjes aardappelen, plakjes ei, reepjes ham, stukjes margarine neer. Ga zo door tot alles op is, de bovenste laag moet echter aardappelen zijn. Strooi telkens wat zout ertussen en scheutjes koffiemelk. Als alles in de schaal is, giet dan het restje koffiemelk er op, strooi wat paneermeel er over, leg de reepjes ontbijtspek bovenop en zet de schaal in de oven. Bak het door (een half uur)) en laat het spek knappend worden. Geef er sla bij. Dit gerecht kan beslist de hoofdschotel vormen, maar denkt u er wel aan geen stukkokende te gebruiken. Het beste is nieuwe aardappelen te nemen.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Dat eten wij … : Hongaarse recepten / B. Nagy

Geen opmerkingen: