maandag 4 augustus 2014

Kalfsvlees in paprikasaus (Hongarije)

KALFSVLEES IN PAPRIKASAUS

50 g boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 g in blokjes gesneden kalfslappen
1 theelepel scherp paprikapoeder
2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika’s
2 in stukjes gesneden tomaten
zout
peper
1½ dl zure room


Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui ca. 3 minuten. Voeg de blokjes vlees en het paprikapoeder toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 5 minuten. Voeg een scheutje water aan het vleesmengsel toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de reepjes paprika, de stukjes tomaat en wat zout en peper toe. Laat het gerecht met het deksel op de pan nog ca. 20 minuten zachtjes doorsudderen tot alles gaar is. Haal de pan van de hittebron af en roer de zure room door het vleesmengsel.
Serveer het kalfsvlees in paprikasaus onmiddellijk en geef er rijst of stokbrood en een salade bij.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: