woensdag 5 september 2018

Tamater ke Chutney met amandelen (Pakistan)

TAMATER KE CHUTNEY met amandelen (TOMATENCHUTNEY)

500 gram overrijpe tomaten, zeer fijngehakt
200 gram suiker
1 ½ deciliter water
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 deciliter azijn
25 gram sultana’s
1 eetlepel gehakte, geblancheerde amandelen
2 theelepels zwart uienzaad
1 theelepel rode peper
1 - 2 theelepels zout (naar smaak)
1 theelepel geelwortelpoeder


Los de suiker op in het water op een lage vlam en voeg alle andere ingrediënten aan de suikeroplossing toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook zonder deksel onder regelmatig roeren 35 - 45 minuten tot de tomaten tot pulp zijn gekookt en het geheel voldoende ingedikt is.
Breng over in met hete soda gesteriliseerde jampotten. Sluit goed af voordat de chutney is afgekoeld, dan blijft ze wel 3 maanden goed. Na openen in de koelkast bewaren.

voor 500 gram

gebied : Pakistan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: