woensdag 5 september 2018

Spinaziestoofpot (Centraal-Afrikaanse Republiek)

SPINAZIESTOOFPOT

2 kleine uien, fijngehakt
2 eetlepels olie
2 tomaten, geschild en in plakjes
1 groene paprika, gehakt
1 kilogram verse spinazie, gehakt
1 theelepel zout
2 chilipepers of ½ theelepel cayennepeper
4 eetlepels pindakaas


Bak de uien in een zware koekenpan of stoofpot tot ze goudbruin zijn. Roer de tomaten en groene paprika erdoor. Voeg na een minuut of wat spinazie, zout en pepers toe. Dek af, zet het vuur laag en laat het 5 minuten sudderen.
Verdun pindakaas met meerdere eetlepels warm water om een gladde pasta te maken. Voeg toe aan de pot. Blijf nog 10 - 15 minuten koken, roer regelmatig en houd nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat het aanbrandt. Voeg zo nodig kleine hoeveelheden water toe zodat de stoofpot niet aan de bodem van de pot blijft plakken.
Serveer met rijst of een stijve pap.

6 personen

gebied : Centraal-Afrikaanse Republiek
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : mijn vertaling, uit The Africa News Cookbook : African Cooking for Western Kitchens / Tami Hultman

Geen opmerkingen: