MALEIS ZOETZUUR
5 deciliter azijn
1 in blokjes gesneden komkommer
1 geschilde en in smalle reepjes gesneden winterwortel
½ schoongemaakte en in kleine roosjes verdeelde bloemkool
200 gram in smalle reepjes gesneden savooiekool
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en overlangs doormidden gesneden groene pepers
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en overlangs doormidden gesneden rode pepers
200 gram suiker
75 gram sesamzaadjes
200 gram grof gehakte zoute pinda’s
1 deciliter olie
5 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels chilipoeder
2 theelepels kurkuma
zout
Breng de azijn in een pan aan de kook. Kook in de hete azijn achtereenvolgens de blokjes komkommer, de reepjes wortel, de roosjes bloemkool, de reepjes kool en de gehalveerde groene en rode pepers ieder 2 minuten. Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Vermeng de uitgelekte groenten in een schaal met de suiker, de sesamzaadjes en de grof gehakte pinda’s.
Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de uitgeperste teentjes knoflook, het chilipoeder en de kurkuma onder voortdurend roeren 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen en schenk het daarna over de groenten. Schep alles goed dooreen en laat het zoetzuur ten minste 6 uur op een koele plaats staan.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleis koken / Wiebe Andringa
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten