woensdag 5 september 2018

Tuinbonensalade met tomaat en komkommer

TUINBONENSALADE MET TOMAAT EN KOMKOMMER

500 gram tuinbonen
zout
¼ komkommer
1 tomaat
3 takjes peterselie
½ kleine ui
3 eetlepels olie
2 eetlepels kruidenazijn
1 theelepel suiker
zout
peper


Tuinbonen doppen. In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Tuinbonen toevoegen en met deksel op de pan 10 minuten koken. In zeef afgieten. Met koud water afspoelen tot tuinbonen koud zijn. Laten uitlekken. Komkommer wassen. In dunne plakjes snijden. Tomaat inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. In kommetje doen: olie, kruidenazijn, suiker, zout, peper, ui en peterselie. Tot sausje roeren.
Schaal bekleden met komkommerplakjes. Tuinbonen en tomaat erover verdelen. Sausje erover schenken.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip mei 1987

Geen opmerkingen: