TUINBONENSALADE MET TOMAAT EN KOMKOMMER
500 gram tuinbonen
zout
¼ komkommer
1 tomaat
3 takjes peterselie
½ kleine ui
3 eetlepels olie
2 eetlepels kruidenazijn
1 theelepel suiker
zout
peper
Tuinbonen doppen. In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Tuinbonen toevoegen en met deksel op de pan 10 minuten koken. In zeef afgieten. Met koud water afspoelen tot tuinbonen koud zijn. Laten uitlekken. Komkommer wassen. In dunne plakjes snijden. Tomaat inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Ui pellen en heel fijn snipperen. In kommetje doen: olie, kruidenazijn, suiker, zout, peper, ui en peterselie. Tot sausje roeren.
Schaal bekleden met komkommerplakjes. Tuinbonen en tomaat erover verdelen. Sausje erover schenken.
2 personen
voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip mei 1987
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten