GROENE KOOL MET CASHEWNOTEN EN SHII TAKE
150 gram shiitake
½ groene savooiekool (500 gram)
1 blik maïs (nettogewicht 300 gram)
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
300 gram cashewnoten
1 theelepel laos
zout
peper
Shii taken met keukenpapier schoonvegen. Halveren. Van kool lelijk blad verwijderen. In tweeën snijden, stronk verwijderen. Kool in dunne reepjes snijden. In zeef maïs laten uitlekken.
In wadjan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen, erboven uitpersen. Shiitakes 2 minuten roerbakken. Shii taken op bord scheppen. In wadjan 2 eetlepels olie verhitten. Kool 3 minuten roerbakken. Cashewnoten, maïs en laos toevoegen. 1 Minuut roerend meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met rijst
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 min.
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Tip februari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten