SUVA PITA OD ORAHA (DROOG NOTENGEBAK)
750 gram dunne deegbladen (Deegbladen voor gebak)
¼ liter olie
wat suikerstroop
VULLING
750 gram hazelnoten
750 gram suiker
1 geraspte citroenschil
200 gram rozijnen
Bestrijk de bakplaat met olie en leg er drie dunne deegbladen op die eveneens met olie worden bestreken. Maal de noten en vermeng ze met de suiker, de vanillesuiker, de citroenschil en de gewelde en uitgelekte rozijnen. Leg op ieder deegblad wat van de vulling en bedek ze met een nieuw, eveneens ingeolied deegblad. Ga zo door tot de vulling en e deegbladen op zijn. De bovenste laag is een deegblad.
Snijd het gebak in vierkantjes. Doop uw mes daarvoor steeds in de warme olie. Bak het gebak in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 180 - 200°C gedurende 40 - 45 minuten. Haal de gebakjes eruit, overgiet ze met de suikerstroop en zet ze nog een kwartiertje in de oven, die nu op de laagste stand gezet wordt. Schik de gebakjes op een schaal en laat ze volledig drogen. Dit duurt 1 of 2 dagen.
4 personen
gebied : Servië
gerechtsoort : gebak
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten