OKRA EN BLADGROENTE
Veel Gabonese gerechten zijn vurig heet. Hoewel de hoeveelheid peper is verminderd, wilt u deze mogelijk nog verder beperken. Je mag elke eetbare, donkere bladgroente gebruiken, maar raapstelen en bladkool zijn bijzonder smakelijk in combinatie met okra.
1 kleine ui, fijngehakt
2 theelepels (palm)olie
500 gram bladgroente, fijngesneden
16 okra’s
100 gram palmnoten of pijnboompitten
4 chilipepers, fijngehakt, of 2 theelepels cayennepeper
In een grote, zware pan, de uien in olie bakken tot ze goudbruin zijn. Voeg de resterende ingrediënten toe plus ongeveer ½ deciliter water. Laat op laag vuur afgedekt sudderen tot de noten en de groente zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
4 - 6 personen
gebied : Gabon
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : mijn vertaling, uit The Africa News Cookbook : African Cooking for Western Kitchens / Tami Hultman
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten