RABARBERCHUTNEY
¾ kilogram rabarber, in stukjes van 2 - 3 centimeter
250 gram suiker
1½ liter azijn
½ - 1 theelepel cayennepeper
1 - 2 theelepels gemberpoeder
1 - 2 theelepels mosterdpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
50 gram geblancheerde, fijngehakte amandelen
Los de suiker op in de azijn en kook hierin de rabarber tot pulp, roer nu de cayennepeper, gember-, mosterd-, knoflook- en nootmuskaatpoeder door de pulp en voeg de amandelen toe. Smoor, en als de pulp dreigt droog te koken voeg dan nog wat azijn toe. Breng over in een weckfles of pot.
Plaats op een warm plekje in de keuken gedurende 14 dagen, waarbij overdag de chutney met een doekje en ’s nachts met een deksel op de pot of fles afgedekt wordt. Bewaar 4 weken alvorens te gebruiken.
4 personen
gebied : Pakistan
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten