ZOETZURE GROENTEN
1 eetlepel olie
15 schoongemaakte sjalotjes of zilveruitjes
1 in blokjes gesneden komkommer
4 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en overlangs doormidden gesneden rode pepers
150 gram schoongemaakte sperziebonen
1 theelepel kurkuma
3 eetlepels suiker
1½ deciliter azijn
zout
150 gram gepelde pinda’s
Verhit de olie in een pan en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de sjalotjes of zilveruitjes, de blokjes komkommer, de rode pepers, de sperziebonen en de kurkuma 3 minuten. Voeg de suiker, de azijn en wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Roer de pinda’s door het zoetzuur.
Laat de zoetzure groenten voor het serveren volledig afkoelen.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Maleis koken / Wiebe Andringa
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten