woensdag 5 september 2018

Kropsla met champignons en hazelnoten

KROPSLA MET CHAMPIGNONS EN HAZELNOTEN

1 citroen
1 kleine ui
1 bakje champignons (250 gram)
2 eetlepels (olijf)olie
1 theelepel suiker
1 theelepel oregano
zout
peper
50 gram gepelde hazelnoten
1 kropsla
1 bakje tuinkers


Citroen uitpersen. Ui pellen en fijn snipperen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. In kommetje doen: 3 eetlepels citroensap, olie, suiker, oregano, zout en peper. Door elkaar roeren (= marinade). In kom champignons en ui doen. Marinade erover schenken. Door elkaar scheppen. Afgedekt 8 uur laten marineren. Hazelnoten grof hakken.
Kropsla wassen en (in slamandje) uitslaan. Slasaus naar keuze maken.
In zeef champignons laten uitlekken. (U kunt de marinade ook opvangen en in plaats van slasaus gebruiken.) Kropsla in stukken scheuren. In slaschaal doen: kropsla en champignons. Slasaus erover schenken. Door elkaar scheppen. Tuinkers erboven van bedje knippen. Hazelnoten erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 25 / 5 minuten / 8 uur

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1987

Geen opmerkingen: