GEVULDE GEDROOGDE VIJGEN
50 gram amandelen
15 gram geraspte chocolade
12 gedroogde vijgen
Leg de amandelen op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven. Houd 12 amandelen apart en maal de rest fijn. Vermeng de gemalen amandelen met e geraspte chocolade. Snijd de steeltjes van de vijgen en maak op die plaats een opening in de gedroogde vruchten. Vul de vijgen met een theelepel met het amandelmengsel en druk ze weer goed dicht. Leg de gevulde vijgen op een bakplaat en laat ze 5 minuten bakken in de oven. Draai ze met een keukentang om en laat ze nog eens 5 minuten bakken. Druk in elke vijg een geroosterde amandel. Serveer ze warm of koud.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten