VEGETARISCHE PINDASOEP
1 pot pindakaas
4 blokjes groentebouillon
1 grote ui
pimentkorrels
1 laurierblaadje
foelie
wat worteltjes
stukje prei
stukje paprika
250 gram taugé
1½ liter water
Trek in 1½ liter water bouillon van bovenstaande ingrediënten (behalve de pindakaas en de taugé). Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Doe de pindakaas in een kom en voeg zoveel bouillon toe tot een glad papje ontstaat. Voeg het pindamengsel onder goed roeren bij de kokende bouillon. Temper de vlam om overkoken te vermijden en laat op een zacht vuurtje doorkoken tot de soep is ingedikt. De taugé kan op het laatste moment worden toegevoegd en heel even meegekookt. U kunt echter ook bij het opdienen wat taugé op elk bord leggen en er dan de soep overheen gieten. De taugé blijft dan wat knapperiger.
4 personen
gebied : Suriname
gerechtsoort : soep
bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten