SALSA ROMESCO (SAUS MET HAZELNOTEN)
1 Spaanse peper
30 hazelnoten
1 grote tomaat
5 knoflookteentjes
2 deciliter olijfolie
azijn
Rooster de Spaanse peper en de hazelnoten in een absoluut droge koekenpan, verwijder de velletjes en de peperpitjes en hak noten en peper ragfijn.
Ontdoe de tomaat van vel en zaad, pel de knoflookteentjes en hak en stamp alles met elkaar net zo lang tot u een gladde en homogene massa hebt.
Voeg de op kamertemperatuur gebrachte olijfolie er steeds roerend met een dun straaltje bij.
Blijf roeren tot de olie zich goed met de rest vermengd heeft en roer er dan 4 eetlepels azijn door.
4 personen
gebied : Spanje en Portugal
gerechtsoort : saus
bron : Het komplete kookboek / Maria May
woensdag 5 september 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten