PIRI PIRI (PEPERSAUS)
12 verse chilipepers
6 rode spaanse pepers
1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd
1 laurierblad, verkruimeld
sap en rasp van 1 citroen
1½ dl olijfolie
Snij de stelen van de pepertjes. Hak ze fijn, inclusief zaad en lijsten, en meng ze in een ovenschaal met de uisnippers, laurier, citroensap en -rasp en olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 2 - 3 uur in het midden van een lauwe oven van 125 ºC. Schep het mengsel in een schone (jam)pot, sluit deze af en laat de piri piri minstens 2 dagen staan om op smaak te komen.
voedingswaarde : 10 kcal per theelepel
bereiden / oven / wachten : 10 minuten / 2 - 3 uur / 2 dagen
land : Portugal
gerechtsoort : saus
bron : Tip Culinair juli 2002
woensdag 4 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten