woensdag 4 juli 2018

Limoen-sorbet

LIMOEN-SORBET

4 limoenen
3 citroenen
250 gram suiker
4 aardbeien
4 toefjes munt


Limoenen en citroenen uitpersen. Sap met water aanvullen tot 4½ deciliter. In pan sap en suiker door elkaar roeren. Al roerende aan de kook brengen. Op halfhoog vuur 1 minuut laten doorkoken. Pan in bak met koud water zetten en siroop laten afkoelen. Limoensiroop overdoen in diepvriesdoos. In diepvries limoenijs in 3 uur half laten bevriezen. Elk half uur met vork ijs van wanden schrapen en ijsmengsel goed doorroeren. Met hand- of staafmixer halfbevroren ijsmengsel tot fijne puree kloppen. In nog 3 uur limoenijs laten bevriezen.
Limoenijs ½ uur voor gebruik uit vriezer nemen. Aardbeien wassen en insnijden. Met ijsbolletjeslepel ijs over vier hoge coupes verdelen. Op rand van elk glas aardbei steken. Garneren met toefje munt.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 10 / 5 minuten / 7 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip juli 1991

Geen opmerkingen: