TOMATENSALADE, KAAS, OLIJVEN EN KRUIDENSTOKBROOD
½ bosje peterselie
½ bosje basilicum
½ bosje tijm
2 - 3 takjes rozemarijn
4 teentjes knoflook
1 - 2 rode pepers
200 milliliter olijfolie
600 gram vleestomaten
1 (grote) ui
2 eetlepels balsamico-azijn
zout
200 gram olijven
150 gram oude kaas (bijvoorbeeld Goudse)
150 gram geitenkaas (rol)
1 stokbrood (250 gram)
60 gram (zachte) kruidenboter
Was de peterselie, de basilicum, de rozemarijn en de tijm. Trek de blaadjes van de steeltjes en dep de kruiden droog. Houd een beetje basilicum apart. Pel de knoflook. Snijd de chilipeper in de lengterichting in, verwijder de pitjes en was de peper. Hak de peterselie, de basilicum, de tijm, de rozemarijn, de knoflook en de chilipepers fijn en meng ze met de olie.
Voor de tomatensalade: was de tomaten en snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Meng de tomaat en de ui met de azijn, wat zout en een kwart van de kruidenolie.
Voor de olijven: meng de olijven in een kommetje met een kwart van de kruidenolie en de overige basilicum.
Voor de gemarineerde kaas: snijd de oude kaas en de geitenkaas in plakken en schik ze op een schaal. Bedruppel de kaas met een kwart van de kruidenolie.
Voor het kruidenboterstokbrood: snijd het brood in schijven. Leg ze op een bakblik en bestrijk ze met de kruidenboter. Bedruppel de stukjes stokbrood met de rest van de kruidenolie. Bak de schijfjes stokbrood 6 - 8 minuten in een hete oven (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Serveer de tomatensalade met de olijven, het kaasschaaltje en het stokbrood met kruidenboter.
8 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Koken & Genieten juli 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten