woensdag 4 juli 2018

Gegratineerde ratatouille met feta (Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

GEGRATINEERDE RATATOUILLE MET FETA

2 courgettes
1 aubergine
1 (grote) ui
2 teentjes knoflook
3 - 4 eetlepels olijfolie
zout
peper
2 eetlepels tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten (400 milliliter per stuk)
1 groentebouillonblokje
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
2 - 3 eetlepels (zwarte) olijven
150 gram feta- of schapenkaas


Was de courgettes en de aubergine en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook en snijd beide in grove stukken.
Verhit de olie in een grote pan. bak de groenten flink aan in de hete olie. Bak de ui en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bruineer hem kort. Blus het geheel af met de tomaten met sap. Druk de tomaten kleiner met een vork. Breng het geheel aan de kook. Voeg de Provençaalse kruiden en het bouillonblokje toe en laat de ratatouille 8 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de ratatouille eventueel over een ovenschaal. Rasp de kaas en strooi hem erover. Gratineer de schotel 4 - 5 minuten onder de hete grill van de oven. Serveer de ratatouille bijvoorbeeld met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Frankrijk (Provence)
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Koken & Genieten juli 2007

Geen opmerkingen: