KRUIDIGE PAPRIKARIJST MET TONIJN EN AVOCADO
1 kruidenbouillontablet
300 gram rijst
1 avocado
3 eetlepels citroensap
1 sjalotje
2 rode paprika’s
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
2 theelepels majoraan
2 theelepels chilipoeder
1 blik tonijn naturel (400 gram)
1 pakje diepvries 8-kruidenmix à 25 gram
zout
peper
In pan ½ liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Rijst toevoegen en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden. Vruchtvlees besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Sjalotje snipperen. Paprika’s wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten. Sjalot en paprika 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Majoraan en chilipoeder erdoor roeren. Tonijn afgieten en in stukjes verdelen. Rijst, tonijn en kruidenmix door paprikamengsel scheppen en in 3 minuten al omscheppend door en door heet laten worden. Avocado en 2 eetlepels citroensap door paprikarijst scheppen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten