woensdag 4 juli 2018

Kipfilet met warme komkommer

KIPFILET MET WARME KOMKOMMER

1 ui
3 takjes peterselie
300 gram kuikenborstfilet
zout
peper
2 eetlepels boter of margarine
1 bekertje zure room
1 eetlepel dille (diepvries)


Ui pellen en snipperen. Komkommer wassen en in staafjes van 3 centimeter snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
Kip in reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Kip in 2 minuten snel rondom bruinbakken. Ui toevoegen en 2 minuten meebakken. Komkommer en zure room toevoegen en 10 minuten stoven. Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie en dille erover strooien.
Lekker met tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip juli 1982

Geen opmerkingen: