ROOMPUDDING MET BESSENSAP
4 blaadjes witte gelatine
2½ deciliter slagroom
300 gram Vooraf & Toe (koeling)
30 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
zout
Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken. Gelatine met aanhangend water verwarmen (pas op, niet laten koken!) tot het is opgelost. Slagroom lobbig kloppen en met gelatine mengen. Vooraf & Toe met suiker en vanillesuiker loskloppen. Eiwitten met mespuntje zout stijfkloppen. Gelatinemengsel en Vooraf & Toe-mengsel door elkaar roeren. Eiwitten er voorzichtig doorheen spatelen. Puddingmengsel in licht met olie ingevette mooie puddingvorm schenken en afdekken met plasticfolie. Pudding in koelkast minstens 4 uur laten opstijven. Vorm even in lauw water dompelen en pudding storten. Serveren met bessensap
6 - 8 personen
voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereiding / wachten : 20 min. / 4 uur
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair juli 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten