GEITENKAASJES IN OLIE
1 citroen
400 gram geitenkaas
vers gemalen zwarte peper
8 takjes tijm
100 gram groene olijven
100 gram zwarte olijven
100 gram kerstomaatjes
2 takjes dragon
2 takjes basilicum
3 deciliter koudgeperste olijfolie “vierge”
Citroen uitpersen. Van geitenkaas korst dun afsnijden. Kaas in plakken van 1½ centimeter snijden. Plakken in vieren snijden. In glazen stolpschaal laag van plakjes geitenkaas leggen. Besprenkelen met citroensap. Peper erboven malen. 2 Takjes tijm erop leggen. Laag van groene en zwarte olijven en kerstomaatjes erop leggen. Hierop weer laag van geitenkaasplakjes leggen en laagjes met andere ingrediënten herhalen tot deze op zijn. Laatste laag moet uit plakjes geitenkaas bestaan. Dragon en basilicum erop leggen. Olie erover schenken, geitenkaas moet helemaal onderstaan. Schaal afgedekt op koele plaats (niet in koelkast) zetten en 3 dagen laten staan.
Schaal met geitenkaasjes in olie op tafel zetten.
4 personen
voedingswaarde : 600 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 20 / 5 minuten / 3 dagen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip juli 1991
woensdag 4 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten