KOUDE GROENTESOEP MET TAHIN EN EI
Hebt u op een zonnige dag ook liever iets koels? Probeer dan deze ijskoude groentesoep! Tahin (sesampasta) zorgt voor een verrassende smaak.
2 eieren
1 sjalotje
1/6 komkommer (100 gram)
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bloem
3 deciliter wortelsap
4 eetlepels tahin
1 deciliter yoghurt
2 theelepels ketjap manis
5 ijsblokjes*
zout
peper
1 tomaat
1 pakje croûtons (Flodor, nettogewicht 115 gram)
* U kunt ook ½ deciliter koud water nemen.
Eieren in 8 minuten bijna hardkoken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Komkommer wassen en in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten. Sjalotje en komkommer 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 1 deciliter wortelsap toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Tahin erdoor roeren. 3 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen tomaat wassen en in stukjes snijden. Van vuur af door saus roeren: rest van wortelsap, yoghurt, ketjap en ijsblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Ei en tomaat erop scheppen. Croûtons apart erbij geven.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip juli 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten