woensdag 4 juli 2018

Aardappelsalade met taugé

AARDAPPELSALADE MET TAUGÉ

1½ deciliter sinaasappelsap
400 gram geschrapte krielaardappelen
1 bosje radijs
(selderij)zout
1 rode ui
2 bosuitjes
50 gram taugé
1 eetlepel zonnebloempitten
2 eetlepels azijn
peper
3 eetlepels (noten)olie
1 eetlepel gembersiroop (flesje)
2 takjes selderij


In pan met 1 deciliter sinaasappelsap, aardappelen in 20 minuten gaar koken. Boven maatbeker afgieten. Met sinaasappelsap aanvullen tot 1 deciliter. Aardappelen koud laten worden. Radijsjes van bosje snijden. Worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Bestrooien met (selderij)zout. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. Overdwars halveren. In dunne repen snijden. In zeef taugé afspoelen. ½ Liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken. Koude aardappelen in plakjes snijden. In slaschaal doen: aardappel, radijs, ui, bosui, taugé en zonnebloempitten. In kommetje doen: sinaasappelsap (kookvocht), azijn, zout, peper, olie en gembersiroop. Tot sausje roeren.
Sausje over salade schenken. Door elkaar scheppen. Garneren met selderij.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 50 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1988

Geen opmerkingen: