woensdag 4 juli 2018

Tortilla met broccoli en mozzarella

TORTILLA MET BROCCOLI EN MOZZARELLA

400 gram broccoli, in roosjes
zout
versgemalen peper
2 uien, fijngesneden
30 gram boter of margarine
1 gele paprika, in reepjes
400 grm tomaten, in partjes
8 eieren
1 eetlepel tomatenpuree
2 mozzarella bolletjes, in plakjes


Broccoli in ruim kokend water met zout 1 minuut koken. Broccoli met koud water afspoelen en laten uitlekken. Ui in boter in ovenbestendige koekenpan 5 minuten bakken. Paprika toevoegen en 5 minuten meebakken. Tomaat en broccoli toevoegen en 2 minuten meebakken.
Oven voorverwarmen op 175°C. Eieren loskloppen met 8 eetlepels water, tomatenpuree, zout en peper. Eimengsel over groente schenken. Mozzarella erover verdelen.
Tortilla op zacht vuur laten stollen. Daarna pan in midden van oven schuiven en kaas in 10 minuten laten smelten. Met grofgemalen peper bestrooien. Tortilla serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip Culinair juli 1996

Geen opmerkingen: