SPAGHETTI AGLIO E OLIO
1½ deciliter groene olijfolie
5 teentjes knoflook, uitgeperst
zout
versgemalen peper
400 gram verse spaghetti
4 eetlepels fijngehakte (rode) basilicum
25 gram pecorino, in krullen geschaafd
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de knoflook goudgeel. Roer er de rest van de olijfolie en een mespunt zout door. Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met zout bijtgaar. Laat de spaghetti uitlekken en schep de knoflookolie en basilicum erdoor. Bestrooi met versgemalen peper. Serveer met de pecorino. Lekker met een salade van romatomaten, kleine zwarte olijven en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 min.
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla etcetera juli/augustus 2001
woensdag 4 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten