woensdag 4 juli 2018

Canja de Galinha (Algarve, Portugal)

CANJA DE GALINHA (KIPPENSOEP MET MUNT EN CITROEN)

1 hele kip, schoongemaakt
1 pot geconcentreerde kippen bouillon
2 uien, fijngesneden
zeezout
50 gram rondkorrelrijst
2 eetlepels citroensap
3 eierdooiers
6 eetlepels fijngeknipt muntblad


Leg de kip in een passende pan. Vul de bouillon met water aan tot 2 liter en schenk deze op de kip. Voeg de uien en ½ - 1 theelepel zout toe en breng de bouillon tegen de kook aan. Laat de kip in 60 minuten zachtjes gaar worden. Voeg na 30 minuten de rijst toe. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, neem het vlees van de botten en snij dit in mooie stukjes. Ontvet de bouillon zo goed mogelijk. Breng de bouillon (met uien en rijst) weer aan de kook. Voeg de stukjes kip en het citroensap toe. Klop de eierdooiers los, roer er wat hete soep door en roer dit mengsel bij de soep. Verwarm de soep al roerend nog 2 minuten, maar laat de soep niet koken. Verdeel de munt over 6 soepborden en schep de hete soep erop. Geef er stevig boeren witbrood bij.

6 personen

voedingswaarde : 240 kcal pp.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Algarve, Portugal
gerechtsoort : soep

bron : Tip Culinair juli 2002

Geen opmerkingen: