woensdag 4 juli 2018

Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

GEMARINEERDE AUBERGINE MET COUSCOUS EN GEITENKAAS

2 eetlepels olijfolie
1 bakje rauwkost (150 gram, AH)
100 gram couscous
2 theelepels vloeibare kruidenbouillon (Maggi)
1 aubergine
1 bakje balsamicodressing (100 gram, Johma)
100 gram verse geitenkaas (Bettine Blanc)


In pan 1 eetlepel olie verhitten. Rauwkost al omscheppend 1 minuut bakken. Couscous erdoor scheppen. Bouillon door 2 deciliter kokend water mengen, bij couscous schenken en 1 minuut verwarmen. Couscous van vuur nemen en afgedekt 4 minuten laten wellen.
Intussen koekenpan (of grillpan) invetten met rest van olie en verhitten. Aubergine wassen, kapjes eraf snijden en in plakken snijden. Plakken aubergine in 5 minuten bruinbakken, halverwege keren. Plakken uit pan nemen en in twee diepe borden leggen. Dressing erover schenken.
Geitenkaas in stukjes verdelen. Couscous erop scheppen en geitenkaas erover verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 15 minuten

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande juli 2001

Geen opmerkingen: