woensdag 4 juli 2018

Frigideira de Camarao (Portugal)

FRIGIDEIRA DE CAMARAO (ROERBAKGERECHT MET GARNALEN)

750 gram vastkokende aardappelen
6 eetlepels olijfolie
750 gram rauwe ongepelde grote garnalen
1 ui, in dunne parten, losgehaald
1 bos peterselie, blad fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
versgemalen zout en peper
½ bos koriander, fijngesneden


Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze bijna gaar in 12 minuten. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de aardappelstukken goudbruin in 8 minuten. Voeg de garnalen en ui toe en bak het geheel 3 minuten al omscheppend tot de garnalen net gaar zijn. Voeg de peterselie, knoflook en lente-ui toe en bak het al omscheppend op hoog vuur nog 1 - 2 minuten. Maal er naar smaak zout en peper over en bestrooi met de koriander.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Portugal
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juli 2002

Geen opmerkingen: