woensdag 4 juli 2018

Frittata van courgette en paprika met ricotta

FRITTATA VAN COURGETTE EN PAPRIKA MET RICOTTA

2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 grote courgette, in blokjes
2 zoet puntpaprika’s, in repen
3 eieren
125 gram ricotta
zout
peper
3 eetlepels basilicum


Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de sjalotjes met de knoflook 2 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe en bak deze al omscheppend 3 minuten mee. Klop de eieren los met de ricotta, zout en peper. Schep het ei-ricottamengsel door de groenten en strijk de bovenkant glad. Bak de frittata op matig vuur 8 tot 10 minuten met de deksel op de pan tot het mengsel gestold is. Laat de frittata op een bord glijden en snijd hem in acht punten. Stapel op ieder bord twee punten en bestrooi met de basilicum. Lekker met grofvolkoren bruinbrood met tapenade.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 min.

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Sla etcetera juli / augustus 2001

Geen opmerkingen: