woensdag 4 juli 2018

Mexicaanse tomatensalsa (Mexico)

MEXICAANSE TOMATENSALSA

3 trostomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
2 rode pepers
8 takjes koriander
½ limoen
½ theelepel zout


Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers schoonmaken en in dunne reepjes snijden. koriander fijnhakken. Limoen uitpersen.
In kom tomaat, ui, knoflook, peper, koriander, limoensap en zout door elkaar scheppen en salsa minimaal 30 minuten laten staan zodat smaken goed kunnen intrekken. Serveren als dipsaus voor tortillachips en als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten.

4 a 6 personen

voedingswaarde : 10 kcal p.p.
bereiden / wachten : 15 / 30 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : saus

bron : Allerhande juli 2001

Geen opmerkingen: