woensdag 4 juli 2018

Risotto met waterkers en geitenkaas

RISOTTO MET WATERKERS EN GEITENKAAS

1 envelopje saffraandraadjes
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote rode ui, in ringen
300 g risottorijst
1 dl witte wijn
7½ dl groentebouillon
1 zakje waterkers (150 g)
25 g roomboter
zout
versgemalen peper
75 g harde geitenkaas
2 lente-uitjes, in reepjes


Week de saffraandraadjes 10 minuten in 1 dl warm water. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de knoflook en de rode ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Voeg de saffraan met het weekwater en de groentebouillon beetje bij beetje toe en kook de rijst in 20 tot 25 minuten gaar. Roer de waterkers door de risotto en laat deze slinken. Roer de roomboter in kleine blokjes door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Schaaf de geitenkaas erboven en garneer met de lente-uitjes. Lekker met een salade van rode sla met pecannoten en een honing-mosterddressing.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 min.

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla etcetera juli / augustus 2001

Geen opmerkingen: