woensdag 4 juli 2018

Mexicaanse salade met schapenkaas (Mexico)

MEXICAANSE SALADE MET SCHAPENKAAS

2 eetlepels maïskorrels
2 eetlepels kidneybonen
1 (kleine) ui (bijvoorbeeld rood)
1 (kleine) krop romainesla
2 tomaten
1 eetlepel wittewijnazijn
zout
1 rode peper
1 theelepel olie
30 gram feta light (10% vet)
eventueel peterselie ter garnering


Spoel de maïskorrels en de bonen af en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd hem in ringen. Was de sla, verwijder de buitenste bladeren van de sla tot de knapperige, binnenste bladeren overblijven. Snijd het slahart in dunne repen. Was de tomaten, verwijder eventueel de pitjes en snijd ze klein.
Hak de rode peper fijn. Meng de azijn, 2 eetlepels water, wat zout en de fijngehakte rode peper. Klop de olie erdoor. Meng de saus met de maïs, de bonen, de ui, de reepjes sla en de tomaat.
Brokkel de feta in grote stukken of snijd hem in blokjes. Meng de salade met de feta. Garneer met de peterselie.

1 persoon

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Koken & Genieten juli 2007

Geen opmerkingen: