woensdag 4 juli 2018

Schelvis met tomaat en kruiden

SCHELVIS MET TOMAAT EN KRUIDEN

1 kleine ui
4 takjes peterselie
3 takjes citroenmelisse*
2 tomaten
2 dunne schelvisfilets à 100 gram
zout
peper
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel boter of margarine
½ zakje witte wijnsaus
2 eetlepels crème fraîche

* U kunt citroenmelisse door ½ theelepel citroenrasp vervangen


Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen ui heel fijn snipperen. Peterselie en citroenmelisse fijnknippen. ¾ Deel van peterselie door ui mengen. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Vis inwrijven met zout en peper. Bestrijken met mosterd. Lage ovenschotel invetten. 2 Eetlepels heet water erin schenken. Vis erin leggen. Tomaat erover verdelen. Paneermeel en uimengsel erover strooien. Kleine klontjes boter erop leggen. Met aluminiumfolie afdekken. In midden van oven in 20 minuten gaar stoven. Intussen saus maken volgens gebruiksaanwijzing. Erdoor roeren: rest van peterselie, helft van citroenmelisse en crème fraîche. Van vis folie verwijderen. Bestrooien met rest van citroenmelisse. Op 2 borden saus schepen. Vis erin leggen.
Lekker met gebakken aardappelen en gemengde sla.

2 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1991

Geen opmerkingen: