GROENTESCHOTEL MET TAHOE
½ ui
200 gram gesneden wortelen
1 courgette (150 gram)
30 gram taugé
250 gram tahoe
2 theelepels shoarmakruiden
zout
2 eetlepels boter of margarine
1½ eetlepel mierikswortelsaus
4 eetlepels sausbinder
½ deciliter garderoom
peper
4 eetlepels sperziebonen (blik)
1 takje peterselie
Ui fijn snipperen. In pan met 1 deciliter water ui en wortel 10 minuten koken. Intussen courgette wassen en in stukjes snijden. In zeef taugé wassen en laten uitlekken. Tahoe in plakken van 1 centimeter snijden. Bestrooien met shoarmakruiden en zout. In koekenpan boter verhitten. Tahoeplakken in 4 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen aan wortel-uimengsel toevoegen: courgette, mierikswortelsaus en 1 deciliter water. Sausbinder erover strooien. Al roerende aan de kook brengen. Garderoom erdoor roeren. 5 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Taugé en sperziebonen erdoor scheppen. 1 Minuut meewarmen. Tahoe in punten snijden. Op groenteschotel leggen. Garneren met peterselie.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten