KOUDE KALKOEN MET VRUCHTENSALADE
300 gram kalkoenfricandeau
zout
3 theelepels gemberpoeder
1 eetlepel olie
3 (bloed)sinaasappels
2 kleine grapefruits
1½ deciliter umer
peper
2 plakken ananas (blik)
1 avocado
1 takje dille
Kalkoen inwrijven met zout en 1 theelepel gemberpoeder. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Kalkoen in 5 minuten rondom lichtbruin bakken. ½ Deciliter warm water toevoegen. Met deksel schuin op pan kalkoen in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe keren. Boven kom met scherp mes sinaasappels en grapefruits zo dik schillen dat ook witte velletjes mee geschild worden. Partjes tussen vliesje uitsnijden. Sap opvangen. Kalkoen uit pan nemen en koud laten worden. Aan bakvet 1 deciliter sinaasappel-grapefruitsap en rest van gemberpoeder toevoegen. Aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren. 5 Minuten koken. Laten afkoelen. Umer toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Ananas in stukjes snijden. Kalkoen in plakken van ½ centimeter snijden.
Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en in dunne schijven snijden. Halveren. Met 1 eetlepel sinaasappel-grapefruitsap besprenkelen. In midden van 4 borden plakken kalkoen leggen. Op elk bord 1 eetlepel saus scheppen. Rondom rangschikken: sinaasappel, grapefruit, avocado en ananas. Garneren met dille. Rest van saus in sauskom doen.
Lekker met stokbrood en kropsla
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten