woensdag 11 juli 2018

Gemengde rauwkost

GEMENGDE RAUWKOST

½ bosje radijs
1 groene paprika
1 stengel bleekselderij
2 tomaten
½ appel
½ eetlepel citroensap
4 slabladeren
4 eetlepels groene pepersaus (flesje)
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel suiker
1 eetlepel vieux


Van radijsjes blad n worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in smalle stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom doen: radijs, paprika, bleekselderij, tomaat en appel. Door elkaar scheppen. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: groene pepersaus, yoghurt, suiker en vieux. Tot sausje roeren.
In 4 schaaltjes slablad leggen. Groentemengsel erin scheppen. Sausje erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip juli 1982

Geen opmerkingen: