woensdag 11 juli 2018

Broccolisalade met garnalen

BROCCOLISALADE MET GARNALEN

150 gram broccoli
zout
6 kerstomaatjes
100 gram grote Noorse garnalen
1 eetlepel olie
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel sherry
½ eetlepel sojasaus
1 theelepel honing


Maak de broccoli schoon en snijd de roosjes eraf. Snijd de stronken in plakjes. Kook de plakjes 3 minuten in weinig water met zout. Voeg de roosjes toe en kook de broccoli in nog 5 minuten gaar. Giet hem af en spoel hem koud onder stromend water. Was de tomaatjes en snijd ze in plakjes. Spoel de garnalen af. Klop een sausje van de beide oliesoorten, de sherry, de sojasaus en de honing.
Schep de broccoli, de garnalen en het sausje door elkaar en verdeel de salade over 2 bordjes. Verdeel de tomaat erover.

2 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10/ 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 14 juli 1993

Geen opmerkingen: